Практично и интересно спортуване с планински велосипед

Ако искате да спортувате и да нямате възможност и желание да заделяте допълнителен разход от бюджета си за фитнес или тренировки, най-доброто решение е да се сдобиете с велосипед. Покупката на велосипед е единична инвестиция и само от вас зависи до каква степен ще развието колоезденето като хоби. Като начало при избора си на велосипед е добре да заложите на професионален магазин за велосипеди и спортни стоки, за да избирате от качествени стоки и да имате по-голям избор. Например, най-големият онлайн магазин за велосипеди- магазинвелосипеди предлага повече от 800 модела велосипеди в категориите- планински, градски, дамски, детски, шосейни, електрически, сгъваеми. Цените са повече от конкурентни за пазара и дори можете да намерите някои от най-предпочитаните марки и модели велосипеди на възможно най-ниската цена.
Независимо какъв тип велосипед ще изберете ползите за здравето ви- като превенция от разширени вени, тонизирана коремна мускулатура, по-добра концентрация, ползи за сърдечната дейност и имунната система, са налице. Но ако искате да спортувате по-интензивно с велосипеда си и да изживявате емоцията от каране на велосипед и почивката сред природата, най-доброто решение за вас е планинският велосипед. За разлика от другите видове велосипеди планинският има подсилена конструкция, по-широки гуми, със специален грайфер,който позволява сцеплението с неравни и трудни терени на велосипеда. Този тип велосипеди са снабдени и със силна спирачка и многостепенна скоростна система, която да осигури и способства вашата бърза реакция, когато се налага.
Практично и интересно спортуване с планински велосипед
Можете да карате по хълмове, пресечени терени, скалисти местности, горски пътеки. Да изследвате вашите възможности и тези на новия си велосипед. Запалените маутин байкъри обединиха сили и създадоха най-доброто мобилно приложение Strava,което ви дава информация за всички познати планински и не само маршрути, както и възможност да изчислявате разстоянието,времето и скоростта си.Може да споделяте свои снимки и постижения, докато сте на две колела. Интересен факт е, че звездата на професионалния байкър Дани Мак Аскил изгрява именно чрез непретенциозен клип, заснет от брат му.
За почитателите на състезанието има редица спортни клубове, които организират състезания по планинско колоездене през пролетните и летни месеци като Байканджии, купа „България“, DOWN HILL BURGAS и много други.
За тези,които пък предпочитат усамотението и отпускане в красивата природа ще пожелаем приятно и разтоварващо каране. Не забравяте каските и очилата си, особено когато сте в планината.